Tools voor videobellen en online meetings

Veel bedrijven maken gebruik van tools voor videobellen en online meetings.

Er zijn diverse handige tools om samenwerken en overleggen op afstand mogelijk te maken:

  • Google Meet
  • Microsoft Teams
  • GoToMeeting
  • Zoom
  • Skype
  • Whereby

Google Meet

Google Meet is de online vergadertool van Google. Het enige dat je er voor nodig hebt is een Google account. Je start razendsnel een meeting via https://meet.google.com/_meet en kunt direct andere deelnemers uitnodigen.

Microsoft Teams

Microsoft teams heeft een gratis versie. Teams is een samenwerkingstool. Naast videobellen kun je ook chatten met je team en bestanden delen. Teams heeft ook een versie voor je mobiele telefoon.

Bekijk de Microsoft Teams website

GoToMeeting

GoToMeeting is een professionele videovergadertool die geen gratis versie kent. Wel kun je twee weken lang gratis gebruik maken van een proefversie. Een voordeel is dat deelnemers aan de vergadering via een link kunnen deelnemen (zonder de software te downloaden). De abonnementen starten bij € 10,75 per maand.

Bekijk de GoToMeeting website

Zoom

Zoom is een echte business tool voor videobellen. En ook geschikt om met veel collega’s tegelijk te bellen; met uitstekende kwaliteit. Je kunt ongelimiteerd 1 op 1 gesprekken voeren met de gratis versie. Voor teammeetings is de maximale vergadertijd vastgesteld op 40 minuten. Wil je langer vergaderen? Dan starten de abonnementen bij € 13,99 per maand.

Bekijk de Zoom website

Skype

Skype is wellicht nog steeds de meest bekende tool voor beeldbellen. Naast de videobeelden heb je ook de mogelijkheid om chat berichten te sturen. Zo kun je bijvoorbeeld linkjes met elkaar delen. Een nadeel is dat je Skype moet downloaden op je pc en je gesprekspartners ook. Daarnaast dien je een account te hebben om Skype te gebruiken.

Bekijk de Skype website

Whereby

Je kunt met Whereby via je browser met je teamgenoten videobellen en je hoeft dus geen software te installeren. Je hoeft ook niet in te loggen of een account aan te maken. Het werkt heel laagdrempelig en snel. Met de gratis tool kun je één meeting room opzetten en maximaal vier collega’s uitnodigen.

Bekijk de Whereby website

Headset

Onmisbaar voor een goede videocall is het gebruik maken van een headset. Hierdoor hoor je zelf goed en ben je goed te verstaan. Je kunt dit gewoon doen door de oortjes van je GSM in te prikken. Of je gebruikt je game headset voor de call.

Ontdek meer

Delen

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email
De snelheid van je website testen
Analytics

De snelheid van je website testen

De snelheid van je website testen De snelheid van je website is belangrijk voor de bezoeker. Je wilt het liefst een supersnelle website voor de